O nama

Tromont d.o.o. je jedna od najvećih građevinskih i instalaterskih tvrtki u Hrvatskoj, koja se uspješno razvila i u sektoru proizvodnje različitih metalnih proizvoda.

S više od 25 godina iskustva i preko 200 odrađenih građevinskih projekata različite tehnološke složenosti, Tromont se razvio u tvrtku koja je kompetentna odraditi najsloženije građevinske i instalaterske projekte po sistemu “ključ u ruke”. Iskustvo tvrtke podrazumijeva izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata visokogradnje različitih namjena: poslovnih  i turističkih objekata, proizvodnih pogona, trgovačkih centara, sportskih i energetskih objekata te posebno kompleksnih zdravstvenih i znanstvenih objekata.

Naša specijalnost su kompletna rješenja po standardu design & build a posebno u području projektiranja i izvođenja instalaterskih radova.

Istovremeno u tvornici u Čaporicama projektiramo i proizvodimo metalne komponente i sklopove od limova. Certificirani smo proizvođač i izvoznik proizvoda za tržište brodogradnje, željeznica i elektro industrije. U mogućnosti smo izraditi proizvode na najmodernijim i visokopreciznim CNC strojevima, a ponosni smo i na vještine  naših djelatnika u zavarivanju i antikorozivnoj zaštiti.

Tromont zapošljava preko 300 djelatnika, među kojima 50 inženjera. Sjedište tvrtke nalazi se u Splitu, imamo dva proizvodna pogona u Čaporicama kod Trilja, te predstavništva u Zagrebu i u Bosni i Hercegovini. Gradimo objekte po cijeloj Hrvatskoj i izvozimo u više svjetskih zemalja.

Kroz dugogodišnju prisutnost na tržištu izgradili smo snažna partnerstva i suradnje s pouzdanim dobavljačima što nam, uz bogato iskustvo, omogućuje pravovremenu izvedbu svakog projekta i brzu prilagodbu novim zahtjevima klijenta.

Certificirani sustavi upravljanja

Pri ostvarenju vizije Tromonta kao pouzdane, kvalitetne i efikasne tvrtke u građevinskoj i proizvodnoj djelatnosti, pridajemo veliku važnost i sustavima upravljanja. Kao odgovor na složenost poslovnog okruženja, primjenjujemo uravnotežen pristup upravljanju i proaktivnu organizacijsku strukturu utemeljenu na stabilnim, nadziranim i certificiranim procesima.

Ulaganje u kvalitetu proizvoda i usluga dio su poslovne filozofije Tromonta od osnutka, što je rezultiralo i certifikacijom sustava upravljanja kvalitetom prema ISO 9001 normi 2007. godine, čime je trajno unaprijeđena organizacijska učinkovitost te kvaliteta i pouzdanost isporučenih proizvoda i usluga. Posvećenost sigurnosti i zaštiti na radu, prema najstrožim standardima za izvođenje radova visokog rizika, potvrđena je ishođenjem certifikata sustava upravljanja prema normi SCCP u kolovozu 2020. g., za radnu jedinicu tvrtke za poslove u naftnoj i petrokemijskoj industriji. Daljnji doprinos zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu te zelenom i održivom poslovanju omogućen je uvođenjem i certificiranjem sustava upravljanja okolišem i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu, prema zahtjevima normi  ISO 14001 i ISO 45001  u veljači 2022. g.

Certifikacijom sustava upravljanja prema međunarodno priznatim normama, Tromont podržava kulturu razmišljanja temeljenu na riziku koja promiče kontinuirano poboljšanje, uključenost cijele organizacije te veću učinkovitost i transparentnost, a vrijednost navedenih certifikata ponajviše se očituje u njihovoj usklađenosti sa strateškim prioritetima tvrtke: isporuci kvalitetnih usluga i proizvoda, uz odgovoran odnos prema prirodnim resursima, s naglaskom na zaštitu okoliša i zdravlja ljudi.

Certificirani specijalni proizvodni procesi

Posvećenost razvoju, inovacijama i poslovanju u skladu s najvišim tehničkim i tehnološkim zahtjevima i normama, omogućava nam da odgovorimo na tržišne zahtjeve za novim i poboljšanim proizvodima i uslugama.

Međunarodno priznat kredibilitet i sposobnost isporuke zavarenih proizvoda, uz ispunjavanje najstrožih zahtjeva tvorničke kontrole u specijalnim proizvodnim procesima, demonstriramo od 2012. g., ishođenjem certifikata EN ISO 3834-2 za zavarivačke procese. Naša strateška orijentacija na zahtjevna međunarodna tržišta željezničke industrije i posvećenost tehnološkom napretku, rezultirali su i certifikacijom prema standardu EN 15085-2 2012. godine, čime je potvrđena sposobnost i kvaliteta zavarivačkih radova do razine CL1 u novogradnji željezničkih vozila i pripadajućih komponenti.

Također, od 2016. g. proizvodimo konstrukcijske komponente te opremu za čelične konstrukcije do klase izvođenja EXC 4 za nosive konstrukcije u svim vrstama zgrada, prema zahtjevima standarda EN 1090-2. Daljnjom specijalizacijom i ulaganjem u tehnološke kapacitete, kroz certifikaciju prema standardu DIN 6701 2019. godine, demonstriramo korištenje najsuvremenijih tehnologija i kvalitetu proizvodnog procesa lijepljenja spojeva komponenti za željeznička vozila do klase A2.

Dosljednim zadovoljavanjem i nadilaženjem zahtjeva i očekivanja naših kupaca, po pitanju kvalitete i vrijednosti naših proizvoda i usluga, prepoznati smo kao strateški, certificirani partner velikih svjetskih industrijskih proizvođača u sektorima transporta i brodogradnje te zadovoljavamo najstrože kriterije u svim fazama proizvodnog procesa.

Zadovoljstvo korisnika u skladu s primjenjivim normama i profesionalnom etikom, najbolja su nagrada za obavljanje poslovnih aktivnosti te svakodnevno radimo na primjeni najsuvremenijih tehnologija, s ciljem povećanja efikasnosti svih procesa unutar tvrtke.

Tromont tim

Kontinuirano osuvremenjivanje tehničkih i tehnoloških kapaciteta, zapošljavanje mladih i kreativnih ljudi, uz ulaganje u edukacije, certifikaciju te suradnja sa znanstveno obrazovnim ustanovama, temelj su našeg pristupa upravljanju.  Na taj način osiguravamo dugoročan i trajan uspjeh te zadovoljavanje potreba i očekivanja svih zainteresiranih strana.

Ivan Parčina

Ivan Parčina

predsjednik Uprave, Izvršni direktor

Ljubomir Artuković

Ljubomir Artuković

član Uprave, direktor Prodaje

Marko Marić

Marko Marić

voditelj Odjela strojarskih instalacija

Miro Vučemilović-Šimunović

Miro Vučemilović-Šimunović

voditelj Odjela elektro instalacija

Nenad Džaja

Nenad Džaja

voditelj Odjela građevinskih radova

Ivan Burazin

Ivan Burazin

voditelj Odjela proizvodnje

Petar Matijaca

Petar Matijaca

voditelj Financija i kontrolinga

Povijest

1995. osnivanje tvrtke -  proizvodnja ventilacijskih kanala
1997. proširenje djelatnosti na termo, hidro i elektro instalacije - 50 zaposlenih
2003. širenje poslovanja na inženjering u građevini
2007. certificiranje prema ISO 9001
2008. otvaranje predstavništva u Zagrebu
2009. otvaranje nove upravne zgrade
2011. otvaranje proizvodnog pogona u Čaporicama, Trilj
2012. certificiranje prema EN 15085-2 i EN ISO 3834-2
2014. ovlaštena tvrtka za djelatnost tehničke zaštite, odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova
2019. otvaranje novog proizvodnog pogona u Čaporicama, Trilj
2020. otvoren novi ured u Zagrebu 
2022. certificiranje prema ISO 14001 i 45001  

Priznanja

Brza prilagodba zahtjevima tržišta i usmjerenost na specifičnost zahtjeva svakog projekta rezultirali su kontinuiranim uspješnim poslovanjem kroz godine.

2008. Zlatna kuna HGK - Županijske komore Split u kategoriji najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji

2010. Zlatna kuna HGK - Županijske komore Split u kategoriji najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji

2017. Zlatna kuna HGK - Županijske komore Split u kategoriji najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji