O nama

Tromont d.o.o. je jedna od najvećih građevinskih i instalaterskih tvrtki u Hrvatskoj, koja se uspješno razvila i u sektoru proizvodnje različitih metalnih proizvoda.

S više od 25 godina iskustva i preko 200 odrađenih građevinskih projekata različite tehnološke složenosti, Tromont se razvio u tvrtku koja je kompetentna odraditi najsloženije građevinske i instalaterske projekte po sistemu “ključ u ruke”. Iskustvo tvrtke podrazumijeva izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata visokogradnje različitih namjena: poslovnih  i turističkih objekata, proizvodnih pogona, trgovačkih centara, sportskih i energetskih objekata te posebno kompleksnih zdravstvenih i znanstvenih objekata.

Naša specijalnost su kompletna rješenja po standardu design & build a posebno u području projektiranja i izvođenja instalaterskih radova.

Istovremeno u tvornici u Čaporicama projektiramo i proizvodimo metalne komponente i sklopove od limova. Certificirani smo proizvođač i izvoznik proizvoda za tržište brodogradnje, željeznica i elektro industrije. U mogućnosti smo izraditi proizvode na najmodernijim i visokopreciznim CNC strojevima, a ponosni smo i na vještine  naših djelatnika u zavarivanju i antikorozivnoj zaštiti.

Tromont zapošljava preko 240 djelatnika, među kojima 40 inženjera. Sjedište tvrtke nalazi se u Splitu, imamo dva proizvodna pogona u Čaporicama kod Trilja, te predstavništva u Zagrebu i u Bosni i Hercegovini. Gradimo objekte po cijeloj Hrvatskoj i izvozimo u više svjetskih zemalja.

Kroz dugogodišnju prisutnost na tržištu izgradili smo snažna partnerstva i suradnje s pouzdanim dobavljačima što nam, uz bogato iskustvo, omogućuje pravovremenu izvedbu svakog projekta i brzu prilagodbu novim zahtjevima klijenta.

Certificirani sustavi upravljanja

Pri ostvarenju vizije Tromonta kao pouzdane, kvalitetne i efikasne tvrtke u građevinskoj i proizvodnoj djelatnosti, pridajemo veliku važnost i sustavima upravljanja. Kao odgovor na složenost poslovnog okruženja, primjenjujemo uravnotežen pristup upravljanju i proaktivnu organizacijsku strukturu utemeljenu na stabilnim, nadziranim i certificiranim procesima.

Ulaganje u kvalitetu proizvoda i usluga dio su poslovne filozofije Tromonta od osnutka, što je rezultiralo i certifikacijom sustava upravljanja kvalitetom prema ISO 9001 normi 2007. godine, čime je trajno unaprijeđena organizacijska učinkovitost te kvaliteta i pouzdanost isporučenih proizvoda i usluga. Posvećenost sigurnosti i zaštiti na radu, prema najstrožim standardima za izvođenje radova visokog rizika, potvrđena je ishođenjem certifikata sustava upravljanja prema normi SCCP u kolovozu 2020. g., za radnu jedinicu tvrtke za poslove u naftnoj i petrokemijskoj industriji. Daljnji doprinos zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu te zelenom i održivom poslovanju omogućen je uvođenjem i certificiranjem sustava upravljanja okolišem i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu, prema zahtjevima normi  ISO 14001 i ISO 45001  u veljači 2022. g.

Certifikacijom sustava upravljanja prema međunarodno priznatim normama, Tromont podržava kulturu razmišljanja temeljenu na riziku koja promiče kontinuirano poboljšanje, uključenost cijele organizacije te veću učinkovitost i transparentnost, a vrijednost navedenih certifikata ponajviše se očituje u njihovoj usklađenosti sa strateškim prioritetima tvrtke: isporuci kvalitetnih usluga i proizvoda, uz odgovoran odnos prema prirodnim resursima, s naglaskom na zaštitu okoliša i zdravlja ljudi.

Certificirani specijalni proizvodni procesi

Posvećenost razvoju, inovacijama i poslovanju u skladu s najvišim tehničkim i tehnološkim zahtjevima i normama, omogućava nam da odgovorimo na tržišne zahtjeve za novim i poboljšanim proizvodima i uslugama.

Međunarodno priznat kredibilitet i sposobnost isporuke zavarenih proizvoda, uz ispunjavanje najstrožih zahtjeva tvorničke kontrole u specijalnim proizvodnim procesima, demonstriramo od 2012. g., ishođenjem certifikata EN ISO 3834-2 za zavarivačke procese. Naša strateška orijentacija na zahtjevna međunarodna tržišta željezničke industrije i posvećenost tehnološkom napretku, rezultirali su i certifikacijom prema standardu EN 15085-2 2012. godine, čime je potvrđena sposobnost i kvaliteta zavarivačkih radova do razine CL1 u novogradnji željezničkih vozila i pripadajućih komponenti.

Također, od 2016. g. proizvodimo konstrukcijske komponente te opremu za čelične konstrukcije do klase izvođenja EXC 4 za nosive konstrukcije u svim vrstama zgrada, prema zahtjevima standarda EN 1090-2. Daljnjom specijalizacijom i ulaganjem u tehnološke kapacitete, kroz certifikaciju prema standardu DIN 6701 2019. godine, demonstriramo korištenje najsuvremenijih tehnologija i kvalitetu proizvodnog procesa lijepljenja spojeva komponenti za željeznička vozila do klase A2.

Dosljednim zadovoljavanjem i nadilaženjem zahtjeva i očekivanja naših kupaca, po pitanju kvalitete i vrijednosti naših proizvoda i usluga, prepoznati smo kao strateški, certificirani partner velikih svjetskih industrijskih proizvođača u sektorima transporta i brodogradnje te zadovoljavamo najstrože kriterije u svim fazama proizvodnog procesa.

Zadovoljstvo korisnika u skladu s primjenjivim normama i profesionalnom etikom, najbolja su nagrada za obavljanje poslovnih aktivnosti te svakodnevno radimo na primjeni najsuvremenijih tehnologija, s ciljem povećanja efikasnosti svih procesa unutar tvrtke.

Tromont tim

Kontinuirano osuvremenjivanje tehničkih i tehnoloških kapaciteta, zapošljavanje mladih i kreativnih ljudi, uz ulaganje u edukacije, certifikaciju te suradnja sa znanstveno obrazovnim ustanovama, temelj su našeg pristupa upravljanju.  Na taj način osiguravamo dugoročan i trajan uspjeh te zadovoljavanje potreba i očekivanja svih zainteresiranih strana.

Ivan Parčina

Ivan Parčina

predsjednik Uprave, Izvršni direktor

Nedjeljko Žolo

Nedjeljko Žolo

član Uprave, direktor Operative

Ljubomir Artuković

Ljubomir Artuković

član Uprave, direktor Prodaje

Marko Marić

Marko Marić

voditelj Odjela strojarskih instalacija

Miro Vučemilović-Šimunović

Miro Vučemilović-Šimunović

voditelj Odjela elektro instalacija

Nenad Džaja

Nenad Džaja

voditelj Odjela građevinskih radova

Ivan Burazin

Ivan Burazin

voditelj Odjela proizvodnje

Petar Matijaca

Petar Matijaca

voditelj Financija i kontrolinga

Povijest

1995. osnivanje tvrtke -  proizvodnja ventilacijskih kanala
1997. proširenje djelatnosti na termo, hidro i elektro instalacije - 50 zaposlenih
2003. širenje poslovanja na inženjering u građevini
2007. certificiranje prema ISO 9001
2008. otvaranje predstavništva u Zagrebu
2009. otvaranje nove upravne zgrade
2011. otvaranje proizvodnog pogona u Čaporicama, Trilj
2012. certificiranje prema EN 15085-2 i EN ISO 3834-2
2014. ovlaštena tvrtka za djelatnost tehničke zaštite, odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova
2019. otvaranje novog proizvodnog pogona u Čaporicama, Trilj
2020. otvoren novi ured u Zagrebu 
2022. certificiranje prema ISO 14001 i 45001  

Priznanja

Brza prilagodba zahtjevima tržišta i usmjerenost na specifičnost zahtjeva svakog projekta rezultirali su kontinuiranim uspješnim poslovanjem kroz godine.

  1. Zlatna kuna HGK - Županijske komore Split u kategoriji najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji
  2. Zlatna kuna HGK - Županijske komore Split u kategoriji najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji
  3. Zlatna kuna HGK - Županijske komore Split u kategoriji najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj županiji